WEIGHTLIFTING

Učenje weightliftinga za vsakogar: pridobi moč in tehnične spretnosti ter napreduj v svojem tempu!

ŠPORT VSEH ŠPORTOV

V KDU Olimpija skušamo treniranje weightliftinga približati vsem, ki iščejo povečanje moči, hitrosti in gibljivosti. Odlična izbira je tudi kot dopolnilo drugim športom ali izobraževanju kondicijskih trenerjev.

Postani član/-ica naše ekipe!

Čeprav je weightlifting individualni šport, pri nas hitro ugotoviš, kako dragocena je energija skupine. Medtem ko te trener vodi skozi vsak korak, je ravno skupinska dinamika tista, ki daje dodaten zagon, motivacijo in podporo. Ne gre le za učenje tehnike in napredovanje v moči, ampak tudi za deljenje izkušenj in dosežkov z drugimi, ki te razumejo in podpirajo.

Tekmovanje weightlifting
Postani član/-ica naše ekipe!

Čeprav je weightlifting individualni šport, pri nas hitro ugotoviš, kako dragocena je energija skupine. Medtem ko te  trener vodi skozi vsak korak, je ravno skupinska dinamika tista, ki daje dodaten zagon, motivacijo in podporo. Ne gre le za učenje tehnike in napredovanje v moči, ampak tudi za deljenje izkušenj in dosežkov  z drugimi, ki te razumejo in podpirajo.

Weightlifting snatch, potegWeightlifting clean and jerk, nalog in sunek

Več kot samo moč

KAJ SPLOH JE WEIGHTLIFTING​?

Začetki športov premikanja težkih bremen segajo že v leta pred našim štetjem, moderno dviganje uteži pa je uveljavljeno kot šport od leta 1896, ko je bilo vključeno v prve olimpijske igre moderne dobe.

Weightlifting snatch, potegWeightlifting clean and jerk, nalog in sunek

Na tekmovanju je končni cilj dvigniti čim več kilogramov v dveh dvigih potegu in nalogu s sunkom. Pri končni razvrstitvi se upošteva seštevek obeh dvigov, tekmovalke in tekmovalci pa tekmujejo v različnih težnostnih kategorijah.

Za čim boljši rezultat je potrebno veliko več kot le moč – šport od tebe zahteva tudi hitrost, koordinacijo, tehnično znanje, gibljivost ter zbranost. Tega se zavedamo tudi v KDU Olimpija, kjer vzpostavljamo celostni pristop k treningom. Naš program je zasnovan z namenom, da vsakega posameznika opremi z znanjem, tehniko in samozavestjo, potrebno za doseganje osebnih rekordov in dolgoletnih rezultatov.

KAKO POTEKAJO TRENINGI?

1. UVODNI POSVET

Predstavimo ti naše prostore ter naš način treniranja, ti pa nam poveš o svojih izkušnjah in ciljih.

2. PRVI TRENING

Trener ti na individualnem terminu pokaže osnove ogrevanja dviganja uteži. Oceni tudi tvojo pripravljenost in osnovne gibalne vzorce.

3. UČENJE TEHNIKE

Na nadaljnih terminih začneš z učenjem tehnike olimpijskih dvigov. V treningih so vedno vključene tudi druge asistenčne vaje.

4. PLAN TRENINGOV

Vsak mesec dobiš plan treningov, ki je sestavljen glede na tvoje cilje. Treninge izvajaš na skupinskih terminih pod nadzorom trenerja.

Združujemo najboljše

ZAKAJ TRENIRATI V KDU OLIMPIJA?

Prostor

Na voljo imamo dovolj platform ter kvalitetne opreme, ki je namenjena izključno weightliftingu.

Trener

Treningi potekajo pod nadzorom našega trenerja z večletnimi izkušnjami.

Vzdušje

S skupinskimi treningi in udeleževanjem tekmovanj spodbujamo ekipni duh.

Združujemo najboljše

ZAKAJ TRENIRATI V KDU OLIMPIJA ?

Prostor

Vzdušje

S skupinskimi treningi in udeleževanjem tekmovanj spodbujamo ekipni duh.

Trener

Treningi potekajo pod nadzorom našega trenerja z večletniimi izkušnjami.

URNIK

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

Sobota

Nedelja

CENIK

UVODNI TRENING

35 / trening
  • 1:1 trening s trenerjem
  • Ocena tvoje izhodiščne pripravljenosti
  • Osnove ogrevanja in vaj za moč

2x TEDENSKO

55 / mesec
  • Trening pod vodstvom trenerja
  • Mesečni plan treningov
  • Zagotovljen prostor za trening
  • 10 % popust ob nakupu 3 mesečne karte

NEOMEJENO

75 / mesec
  • Trening pod vodstvom trenerja
  • Mesečni plan treningov
  • Zagotovljen prostor za trening
  • 10 % popust ob nakupu 3 mesečne karte
  • Dodatna uporaba prostorov (open gym)

KAJ PRAVIJO NAŠI ČLANI?

Tomaž

Zelo hitro sem pa ugotovil, da KDU Olimpija ni samo kraj kjer lahko postaneš močnejši, ampak tudi kraj, kjer postaneš del družine, ki te spodbuja, ti stoji ob strani in navija zate ne glede na to ali dvigneš 50kg ali 150kg.

Urh

V KDU Olimpija smo judoisti opravili del fizičnih priprav na sezono. Na treningih so izstopali dobra atmosfera, profesionalnost trenerja in kvalitetno opremljeni prostori.

Travel

Potrebuješ več informacij?

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Tu najdeš odgovore na vprašanja, ki jih pogosto dobivamo o weightliftingu.

Seveda, pri nas trenirajo vsi od popolnih začetnikov do izkušenih tekmovalcev. Z našim trenerjem se boš treningov lotil postopoma. Trener bo poskrbel za ustrezno prilagoditev vaj glede na tvoje predhodne izkušnje.

Pogostost treninga je odvisna od tvojih ciljev, izkušenj in fizične pripravljenosti. Na splošno priporočamo, da začetniki začnejo z dvema ali tremi treningi na teden. Naši bolj izkušeni člani pa trenirajo štirikrat tedensko.

Da, kot član KDU Olimpija imaš možnost udeležbe na tekmovanjih Zveze olimpijskega dviganja uteži Slovenija. Ponujamo podporo in pripravo za tekmovalce na vseh ravneh.

Zavedamo se, da razpisani termini morda ne ustrezajo vsem. Poleg skupinskih terminov nudimo tudi individualne termine treningov. Najlažje bo, če nas kontaktiraš in bosta s trenerjem poiskala ustrezno rešitev.