TRENINGI ZA MLADE

Učinkovit in varen pristop k treningom za izboljšanje koordinacije, moči in gibljivosti. 

Zagotovitev trdnih športnih temeljev

NAJSTNIKI IN DVIGANJE UTEŽI

Najstniška leta so idealen čas za spoznavanje sveta fitnesa in moči. Vendar kako se treningov z utežmi lotiti čim bolj učinkovito in hkrati tudi varno? Tukaj nastopimo mi z našim programom, prilagojenim posebej za mlade. Naša naloga je, da jih varno in postopoma vodimo skozi treninge, prilagojene njihovemu znanju in sposobnostim.

S treningi z utežmi si mladi zagotovijo najboljšo možno popotnico za udejstvovanje v katerihkoli drugih športih.

Treningi z utežmi za mlade

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Naš program je zasnovan za najstnike in najstnice med 12. in 16. letom starosti, ki želijo pridobiti moč in se naučiti treniranja z utežmi. Naš usposobljen trener jih vodi skozi treninge, ki se odvijajo dvakrat tedensko v naših prostorih.

Treningi so primerni tako za popolne začetnike kot tudi za tiste, ki že imajo nekaj izkušenj z dvigovanjem uteži. Stremimo k izvajanju večsklepnih vaj kot so razni potiski, pritegi ter počepi, treninge pa dopolnjujemo tudi z vajami za izboljšanje gibljivosti in koordinacije.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Naš program je zasnovan za najstnike in najstnice med 12. in 16. letom starosti, ki želijo pridobiti moč in se naučiti treniranja z utežmi. Naš usposobljen trener jih vodi skozi treninge, ki se odvijajo dvakrat tedensko v naših prostorih. 

Treningi so primerni tako za popolne začetnike kot tudi za tiste, ki že imajo nekaj izkušenj z dvigovanjem uteži. 

Treningi z utežmi za mlade

Stremimo k izvajanju večsklepnih vaj kot so razni potiski, pritegi ter počepi, treninge pa dopolnjujemo tudi z vajami za izboljšanje gibljivosti in koordinacije.

Združujemo najboljše

ZAKAJ TRENINGI ZA MLADE?

Fizična moč in gibljivost

Trening moči krepi mišice in kosti, izboljšuje telesno držo in povečuje vzdržljivost. To ni samo odlična osnova za vsak šport, ampak tudi za vsakdanje življenje.

Boljši rezultati v drugih športih

Ne glede na to, s katerimi športi se mladi ukvarjajo, bodo s treningi z uporabo bremen lahko izboljšali svojo splošno športno uspešnost. Poleg tega da bodo hitrejši in močnejši, bodo tudi manj podvrženi raznim poškodbam.

Učenje pravilnih gibov

Naš program je pripravljen s ciljem, da mlade nauči osnovnih vaj za moč. Vodimo jih skozi celoten proces, od učenja do primernega stopnjevanja treningov.

Krepitev samozavesti

Redni treningi za moč bodo pozitivno vplivali na gradnjo najstnikove samozavesti, saj mlade naučijo premagovanja ovir v in izven telovadnice.

KAJ PRAVIJO NAŠI ČLANI?

Neli

V KDU Olimpija sem začela trenirati v 3. letniku gimnazije. Dviganje uteži mi predstavlja tako mentalno kot fizično zaposlitev in zato mi na treningih ni nikoli dolgčas. Kar pa se mi zdi še bolj pomembno je dobra družba, ki je v našem klubu nikoli ne manjka.

Neja

Na treningih mi je bilo všeč, da se od samega začetka učiš pravilne tehnike in da postopno nadaljuješ. Tam sem spoznala tudi ogromno super ljudi (vključno s trenerji) s katerimi se družimo tudi izven telovadnice. Vzdušje tam je prijetno in sproščeno. Treninge bi priporočila vsem, ki recimo hodijo v fitnes (in tudi popolnim začetnikom), ki si pod budnim očesom trenerja želijo nadgraditi tehniko ali naučiti nekaj novega.

KAKO POTEKAJO TRENINGI?

1. UVODNI POSVET

Predstavimo ti naše prostore ter naš način treniranja. Na uvodnem srečanju se pogovorimo o tvojih željah in morebitnih omejitvah.

2. VAJE Z LASTNO TEŽO

Vedno začnemo z osnovami – s trenejem si bosta najprej pogledala izvedbo vaj z lastno težo, ki so temelj vseh nadaljnih treningov.

3. OSNOVE TRENINGA Z UTEŽMI

Ko obvladaš gibanje z lastno težo, postopoma uvajamo trening z utežmi, s poudarkom na pravilni tehniki. Naučiš se počepov, potiskov, mrtvih dvigov in osnov olimpijskega dviganja uteži.

4. STOPNJEVANJE TRENINGA

Šele na tej točki lahko začnemo s postopnim obremenjevanjem vaj. Vse treninge vedno dopolnjujemo tudi z vajami za gibljivost, koordinacijo in stabilizacijo.

TERMINI TRENINGOV

Kje?

Treningi za mlade potekajo v naši telovadnici v skupini, ki je namenjena izključno mladim.

Kdaj?

Termina za treninge sta ob ponedeljkih in sredah od 15:00 do 16:00.

2x TEDENSKO

55 / mesec
  • Trening pod vodstvom trenerja
  • Treningi so prilagojeni sposobnostim posameznika
  • Zagotovljen prostor za trening
  • 10 % popust ob nakupu 3 mesečne karte

Potrebuješ več informacij?

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Tu najdeš odgovore na vprašanja, ki jih pogosto dobivamo o treningih za mlade. 

Seveda, na treningih so dobrodošli tako popolni začetniki kot tudi tisti, ki že imajo nekaj izkušenj z drugimi športi ali treningi z utežmi.

Trener na prvem treningu oceni stanje vsakega posameznika in ustrezno prilagodi treninge individualnim sposobnostim. Vsak se osnovne tehnike in vaj nauči postopoma, pri treningih pa je poudarek na pravilni izvedbi in varnosti.

Pri otrocih in mladostnikih posebno pozornost namenjamo tehnični pravilnosti izvedbe, ne pa teži uteži.

Z ustrezno vodenimi treningi z utežmi vplivamo na moč, vzdržljivost in splošno telesno pripravljenost otrok, hkrati v skupinskih terminih otroci tudi lahko trenirajo skupaj s svojimi vrstniki.

Prijava je potrebna le za prvi obisk. Za prvi obisk si bo tako naš trener lahko vzel čas in ti razkazal naše prostore. Na prvem obisku se lahko tudi s trenerjem pogovoriš o svojih izkušnjah in željah.

Treningi potekajo ob dogovorjenih terminih in za nadaljnje treninge dodatna prijava ni potrebna.